De jerrycan

De oorsprong van de jerrycan

De jerrycan is van oorsprong een draagbare tank voor vloeistoffen van maximaal 20 liter. Deze werd in 1936 ontwikkeld door de firma Eisenwerke Müller & Co. Als voorbereiding van de oorlog. De naam komt echter niet van de Duitsers maar van de Britten. De naam kwam tot stand gebaseerd op de naam die de Britten een Duitse soldaat gaven namelijk ‘’Jerry’’ de cans die hun dus buitmaakte van de Duitsers noemde ze daarom Jerrycans. Maar wij bij Designed By Man gebruiken deze Jerrycans niet voor het bijtanken van onze tank maar voor onze unieke producten zoals de bar, giftsets, lamp en aquacan die allemaal gemaakt zijn van een jerrycan.

Wat voor jerrycans bestaan er?

Je hebt verschillende soorten jerrycans zoals het militaire model dit is een van de meest bekende. Ze zijn te vinden in twee verschillende materialen kunststof en staal. Elk heeft zo zijn voordelen en nadelen. Kunststof is bijvoorbeeld lichter, Duurzamer en goedkoper. Stalen jerrycans hebben als voordeel dat ze langer meegaan en beter zijn voor opslag. Dit omdat kunststof nog kan uitzetten of krimpen. Ook heb je verschillende maten jerrycans de meest voorkomende maten zijn 5, 10 en 20 liter.

Wat zijn de toepassingen van een jerrycan?

Jerrycans kunnen voor verschillende doeleinden gebruikt worden zoals het opslaan van benzine in de auto als reserve brandstof. Het is handig als je de jerrycan voor dit doeleinde gebruikt om een schenktuit aan te schaffen. Een jerrycan kan ook gebruikt worden voor wateropslag of zelfs gas. Voor water kan je wel het beste de Kunststoffen variant gebruiken omdat hier minder schadelijke stoffen in zitten. Bij Designed By Man gebruiken wij de militaire jerrycans voor onze jerrycan bar en de andere productie die ik had benoemd.

De ontwikkelingen van de jerrycan

Vroeger was het voornaamste doel van de jerrycan het bijvullen van militaire voertuigen maar dit wordt steeds minder. Het is natuurlijk nog steeds van toepassing in oorlogsgebieden. Nu worden ze voornamelijk gebruikt door kampeerders als wateropslag of als opslag van benzine voor een generator. Een van de meest recente ontwikkelingen is de lifesaver jerrycan. Deze kan worden gebruikt voor het filteren en opslaan van water. Er zit ook een pomp op zodat je de druk in de jerrycan kan opbouwen zodat je deze kan gebruiken als douche. Het doel van dit product is voornamelijk voor survivallen in de wildernis.

Waar kan je een jerrycan kopen?

Tegenwoordig kan je op veel plekken een jerrycan verkrijgen denk aan bijvoorbeeld een bouwmarkt online zoals bol.com of Designed By Man. Je komt ze ook zo nu en dan tegen op een rommelmarkt. Bij de oudere exemplaren staat op de jerrycan nog een jaartal en met een beetje geluk vind je er eentje van tijdens de oorlog deze kunnen veel geld opleveren bij de juiste personen. Ook is dit voor uzelf een gaaf collectors item net zoals onze jerrycan bar.  Als je na deze blog interesse hebt gekregen in jerrycans twijfel dan niet en kijk even rond op de site misschien zit er wel wat tussen voor u.

Vind je dit interessant? Deel & like!

Opmerkingen (0)

Schrijf een reactie