Het jerrycan nachtlampje

Bent u opzoek naar een nachtlampje voor uw zoon of dochter maar vind u alles tegenwoordig zo basic. In ieder geval is dit geen probleem bij Designed By Man.

De ontwikkeling van de nachtlamp

Het eerste nachtlampje werd uitgevonden tijdens de eerste vonken. Een nachtlamp was in eerste instantie een manier om vijandige dieren buiten de deur te houden. Wetenschappers denken dat het eerste vuur werd gemaakt ongeveer 125.000 jaar geleden en dat was dus ook het jaar van de eerste nachtlamp. Tegenwoordig hebben wij elektriciteit en geen vuur meer maar vroeger was dit anders daarom heb ik voor u een kleine samenvatting over de ontwikkeling van de nachtlamp.

In het begin werd er een bakje gemaakt van schelpen of een holle rotst. Hierin werd dan mos gestopt wat doordrenkt was in dierlijk vet zodat het langer brandde. Uiteindelijk werden lampen gemaakt van staal hierin werd dan olie gedaan van dieren of vis. Dit brandde goed alleen ging snel op. Uiteindelijk werd de lont uitgevonden en hierdoor kon het vuur beter en langer branden. Voor deze lampen werd of visolie of dierlijk vet gebruikt maar allebei had een nadeel. Het nadeel van visolie was dat het zeer rokerig was en dierlijk vet gaf een rare geur. Toen kwam men erachter dat walvisolie het beste werkte. Dit was echter een hele dure soort olie maar het brandde wel goed. Maar toen ging het opeens snel kerosine kwam uit en dit bleek veel veiliger te zijn en iedereen stapte over. De laatste echt grote ontwikkeling was stroom en hier zijn wij nu ook met onze porseleinen jerrycan lamp.

Waarom gebruik maken van een nachtlamp?

Een nachtlamp wordt door vele mensen gebruikt voor hun kinderen. Dit vanwege de angst voor het donker. Vaak ontwikkelt een kind dit rond een jaar of 3 à 4. Een nachtlamp is een beter alternatief voor het groot licht waar veel kinderen mee willen slapen. Daarom is het belangrijk om ervoor te zorgen dat u een goede nachtlamp heeft voor u kinderen. Want in het groot licht kunnen kinderen minder goed slapen waardoor ze vermoeiender wakker worden. Het beste is als je een nachtlamp hebt die rood licht uitstraalt omdat dit geen impact heeft op het slapen. Wit licht moet je zoveel mogelijk vermijden omdat dit er wel voor zorgt dat er slecht wordt geslapen.

Onze nachtlamp

Wij hebben onze eigen nachtlamp gemaakt van porselein en natuurlijk in de vorm van een jerrycan. Want ja waarom zouden wij niet ons trademark veranderen in een lamp. Doordat de lamp gemaakt is van porselein en de lamp van binnen gaat schijnen is het licht niet al te vel. Waardoor het de ideale nachtlamp kan zijn of als sfeerlamp kan dienen. In de lamp zit standaard een fitting voor E14 led light je kan dus ook een smart lamp erin stoppen en deze kan je dan bedienen met je telefoon. Dat betekent dat je ook tijden kan instellen waardoor je niet op en neer moet lopen op de trap wanneer je het licht uit moet doen.

Vind je dit interessant? Deel & like!

Opmerkingen (0)

Schrijf een reactie