Jerrycan 20L zwart - deukje in bovenkant

BESTE KEUS! Volledig UN, TUV en NAVO gecertificeerde stalen jerrycans. Perfect voor het vervoeren en opslaan van brandstof. Kwaliteit voor een scherpe prijs.

Geef jij de stalen jerrycan 20L zwart een tweede kans? Met een klein deukje in de bovenkant is deze jerrycan bij ons retour gekomen. 

De oorsprong van de jerrycan

De jerrycan is van oorsprong een draagbare tank voor vloeistoffen van maximaal 20 liter. Deze werd in 1936 ontwikkeld door het bedrijf Eisenwerke Müller & Co. Als voorbereiding van de oorlog. De naam komt echter niet van de Duitsers maar van de Britten. De naam kwam tot stand gebaseerd op de naam die de Britten een Duitse soldaat gaven namelijk ‘’Jerry’’ de cans die hun dus buitmaakte van de Duitsers noemde ze daarom jerrycans. Maar wij bij Designed By Man gebruiken deze jerrycans niet voor het bijtanken van onze tank maar voor onze unieke producten zoals de bar, giftsets, lamp en aquacan die allemaal gemaakt zijn van een jerrycan.

Wat voor jerrycans bestaan er?

Er bestaan verschillende soorten jerrycans zoals het militaire model. Dit is een van de meest bekende. Deze zijn verkrijgbaar in twee verschillende materialen kunststof en staal. Elk heeft zo zijn voordelen en nadelen. Kunststof is bijvoorbeeld lichter, duurzamer en goedkoper. Stalen jerrycans hebben als voordeel dat ze langer meegaan en beter zijn voor opslag. Dit omdat kunststof nog kan uitzetten of krimpen. Ook zijn er verschillende maten jerrycans de meest voorkomende maten zijn 5, 10 en 20 liter.

Wat zijn de toepassingen van een jerrycan?

Jerrycans kunnen voor verschillende doeleinden gebruikt worden. Denk aan het opslaan van benzine in de auto als reserve brandstof. Als je de jerrycan voor dit doeleinde gebruikt is het handig om een schenktuit aan te schaffen. We hebben zowel stalen schenktuiten als ruberen schenktuiten. Een jerrycan kan ook gebruikt worden voor wateropslag of zelfs gas. Voor water kan je wel het beste de Kunststoffen variant gebruiken, omdat hier minder schadelijke stoffen in zitten. Bij Designed By Man gebruiken wij de militaire jerrycans voor onze jerrycan bar en al onze andere producten. 

Jerrycan kopen? 

Wil je een jerrycan kopen? Kies dan voor deze hoogwaardige Jerrycans met beugelsluiting. Alle jerrycans van Designed by Man zijn goedgekeurd door UN, TUV en BAM. De binnenzijde van de stalen jerrycans is voorzien van een benzine bestendige coating.

Alle onze jerrycans worden in Europa geproduceerd. Doordat deze in Europa worden geproduceerd voldoen ze aan de strengst mogelijke eisen. Veel handelaren verkopen jerrycans uit China. Deze jerrycans voldoen vaak niet aan de Europese wetgevingen. 

Wij hebben verschillende maten jerrycans namelijk 5, 10 en 20 liter. Al deze jerrycans hebben verschillende kleuren; rood, zwart en groen. Ook hebben wij verder nog speciale kleuren zoals camouflage in beige en groen.

De afmetingen van de 20 liter jerrycan zijn:

Hoogte46.8 cm
Breedte34.5 cm
Diepte16.5 cm
Gewicht3,8 kg

Jerrycan accessoires

Bij Designed By Man hebben wij verschillende accessoires voor de jerrycans. Denk bijvoorbeeld aan een houder voor de jerrycan deze hebben wij in 3 uitvoeringen. Een frame die alleen om de jerrycan heen gaat of een houder met beugel of met een belt. Dit zijn ideale artikelen om de jerrycan makkelijk te vervoeren in een veilige manier. Ook een voordeel van de houder met beugel is dat deze op slot kan zodat niemand jouw benzine kan stelen. Van de schenktuiten hebben wij een stalen versie en rubberen in het assortiment. Deze producten zijn handig als je van plan bent met regelmaat apparaten bij te tanken zonder dat je wilt gaan morsen. De schenktuiten passen op al onze jerrycans, ongeacht de maat. Neem een kijkje op onze website om te kijken wat wij nog meer aanbieden!

Jerrycan bar!

Heb je onze toffe jerrycan bar al gezien? Wij produceren deze producten ook uit de jerrycans die wij jou hier aanbieden. De jerrycan bar is een handgemaakt product ideaal voor de drank liefhebber of voor iemand die van stoere producten houd die ook nog efficiënt zijn. 

Vind je dit interessant? Deel & like!

Opmerkingen (0)

Schrijf een reactie